Kukuricová polievka
Ingrediencie: 1 sladká kukurica, 1 pór, 4 lyžice olivového oleja, 3 dl vody, 1 dl šľahačkovej smotany, soľ podľa chuti, paprika podľa chuti
Príprava:
Uvarte kukuricu, očistený pór nakrájajte na malé kúsky. Nechajte kukuricu vychladnúť a potom ju ošúpte.
Na panvici zohrejte olivový olej a kukuricu dajte na 2 minúty opiecť do sklovita. Pridajte pór a vodu. Prísady ďalej dusíme 2minút. Potom prilejeme šľahačkovú smotanu, soľ a korenie. Polievku za stáleho miešania zohrejeme do varu a odstavíme z ohňa.
Pred podávaním necháme trochu vychladnúť!
Jednoduchý cesnakový flatbread
Ingrediencie: 60 g cícerovej / manďlovej múky, 1 vajce, 60 g cream cheese, 80 g strúhanej mozzarelly, 1 ČL : prášku do pečiva, soli, mletého psyllia, 2 PL (15 g) strúhaného parmezánu, 4 strúčiky cesnaku, korenie na pizzu, 50 ml vody
Príprava: Brokolicu uvaríme na pare do mäkka (približne 8 minút).V menšej miske si zmiešame všetky suroviny na omáčku dohromady. Vo väčšej panvici si rozpálime olivový olej. Pridáme na malé kúsky nakrájané kuracie mäso a orestujeme ho z každej strany do zlatista, osolíme ho, okoreníme mletým čiernym korením a restujeme ho na miernom plameni, pokým nebude dostatočne prepečené. Ku koncu na mäso vylejeme pripravenú omáčku a mäso v nej povaríme 2 minúty. Uvarenú brokolicu nakrájame na malé kúsky a zmiešame ju spolu s mäsom.Napokon do mäsa pridáme sezamové semiačka, nasekanú jarnú cibuľku a čili kúsky. Podávame s kuskusom alebo ryžou.
Jednoduchá bryndzová nátierka
Ingrediencie: 125 g bryndze, 150 g nízkotučného roztierateľného tvarohu,1/2 ČL sladkej mletej papriky, nasekaná pažítka
Príprava:
V menšej miske si spolu rozmiešame všetky suroviny pomocou vidličky dohladka. Nátierku skladujeme v uzavretej nádobe v chladničke a spotrebujeme do 3 dní.
Toasty z batatov
Ingrediencie: 2 väčšie sladké, zemiaky, na oblohu: arašidové maslo, banán, avokádo, nátierky : kyslá smotana, cottage cheese, pesto, zelenina, humus, tuniakový šalát
Príprava:
Sladké zemiaky umyjeme a ošúpeme. Následne ich nakrájame na tenšie plátky. Každý plátok opečieme v hriankovači, prípadne na panvici do zlatista. Toasty potrieme zvolenými oblohami a môžeme podávať.
Cestoviny s citrónom a parmezánom
Ingrediencie: 200 g cestovín, 1 menší citrón, 80 g syr parmezán, 3 PL extra virgin olivového oleja alebo masla, soľ, čerstvo namleté čierne korenie, bazalka (tymián, alebo rozmarín)
Príprava:
Cestoviny uvaríme vo vriacej, osolenej vode podľa návodu, al dente. Uvarené cestoviny scedíme, no trochu vody z cestovín odložíme bokom. V miske si zmiešame šťavu a kôru z citróna, olivový olej alebo roztopené maslo a pridáme aj trochu vody z cestovín. Omáčku dobre zamiešame, potom ju zmiešame spolu s uvarenými cestovinami a pridáme aj nadrobený parmezán alebo feta syr. Ak treba, pridáme ešte vodu z cestovín. Cestoviny osolíme a okoreníme podľa chuti a znova zamiešame. Na záver pridáme aj posekané čerstvé bylinky (bazalku, tymián alebo rozmarín) a servírujeme čo najskôr.