Kokosovo-jahodová mliečna ryža
Ingrediencie: 20 dkg ryže, 6 dl kokosového mlieka, 2 dl šľahačky,10 dkg práškového cukru, 2 balenia vanilkového cukru
Na jahody: 50 dkg jahôd, 2 pl. kryštálový cukor, 2 balenia vanilkového cukru, 1 čl. mletej škorice, strúhaná kôra z polovice citróna
Príprava: Ryžu dôkladne prepláchneme a necháme odkvapkať. Pridáme kokosové mlieko a smotanu, privedieme do varu, teplotu stíšime a varíme na miernom ohni do mäkka. Počas varenia často miešame. Keď je ryža uvarená do mäkka, odstavíme z ohňa, pridáme práškový a vanilkový cukor a premiešame. Takto uvarenú ryžu vložíme do zmrzlinových pohárov. Jahody umyjeme a nakrájame. Dáme ich na panvicu a pridáme práškový cukor, vanilkový cukor, mletú škoricu a nastrúhanú citrónovú kôru a za mierneho miešania pár minút podusíme. Nakoniec jahody nalejeme na ryžu s kokosovým mliekom a necháme vychladnúť. Poháre dáme na niekoľko hodín do chladničky.
Avokádový chlebík
Ingrediencie:2 krajce celozrnneho chlebapolozrelé avokádosoľpolovica limetky (podľa chuti)sezamové semienka (podľa chuti)Príprava:Chlieb opečte z oboch strán, kým nezhnedne, potom ho posypte morskou soľou. Avokádo nakrájame na plátky a ochutíme trochou limetkovej šťavy a sezamovými semienkami.Prajeme vám dobrú chuť a príjemný beh !
Bielkovinové tiramisu do pohára
Ingrediencie: 250 g roztierateľného nízkotučného tvarohu, 150 g cream cheese light (syrokrém), 80 g sušienok Gullón Sugar Free, 40 g xylitolu, 1 ČL kakaa, 1 ČL vanilkovej pasty, 1 espresso
Príprava:Vo väčšej miske si spolu zmiešame tvaroh s cream cheese, xylitolom a vanilkovou pastou. Krém poriadne rozmiešame pomocou metličky, aby v ňom neostali žiadne hrudky. Potom do dvoch pohárov vrstvíme striedavo sušienky, ktoré pokvapkáme trochou pripraveného espressa, s hotovým krémom. Napokon poháre posypeme práškovým kakaom cez sitko. Tiramisu poháre môžeme podávať ihneď alebo ich nechať odležať v chladničke, vďaka čomu sušienky zmäknú a lepšie nasiaknu chuťou kávy.
Osviežujúci mocha proteínový shake
Ingrediencie:
-
1/2 hrnčeka mandľového (alebo kokosového/kravského) mlieka
-
1/2 hrnčeka ľadu
-
1/2 hrnčeka uvarenej kávy
-
1 odmerka čokoládového proteínu
-
1 PL kakaa
Príprava:Najprv si pripravíme kávu podľa vlastných preferencií a necháme ju vychladnúť. Všetky ingrediencie vrátane vychladenej kávy dáme do mixéra a poriadne ich spolu rozmixujeme. Proteínový shake podávame ihneď.
Jednpduchá mrkvová nátierka
Ingrediencie:
-
1 stredne veľká mrkva
-
250 g hrudkovitého nízkotučného tvarohu
-
2 strúčiky cesnaku
Príprava:Mrkvu očistíme a nakrájame na menšie kúsky.V sekáčiku potravín rozmixujeme mrkvu s tvarohom a ošúpanými strúčikmi cesnaku čo najviac dohladka. poriadne ich spolu rozmixujeme. Nátierku môžete v prípade potreby dosoliť podľa chuti.
Bruschetta s ricottou, prosciuttom, brusnicami
Ingrediencie:
-
1 stredne veľká celozrnná bageta
-
100g syru ricotta
-
30g sušených brusníc
-
štipka mletého čierneho korenia, rozmarín, listový šalát
Príprava:Celozrnnú bagetu nakrájame našikmo na kolieska.
Na rozpálenej, suchej panvici si opečieme kúsky bagety z oboch strán do chrumkava. Opečené kúsky bagety potrieme syrom ricotta a posype štipkou čerstvo namletého čierneho korenia. Na vrstvu ricotty položíme umytý kúsok listového šalátu. Na šalát položíme menší zrolovaný kus prosciutta.Bruschetty posypeme sušenými brusnicami a rozmarínom nasekaným na malé kúsky.
V prípade záujmu môžeme bruschetty pokvapkať balzamikovým octom.
Tvarohovo-bryndzová nátierka s medvedím cesnakom
Ingrediencie:
-
200 g jemného tvarohu
-
150 g (jarnej) bryndze
-
hrsť medvedieho cesnaku, morská soľ
Príprava:Všetky suroviny spolu rozmixujeme (najlepšie v sekáčiku, prípadne tyčovým mixérom) čo najviac dohladka.
V prípade potreby nátierku dosolíme.Nátierku skladujeme v uzavretej nádobe v chladničke a spotrebujeme ju najlepšie do 3 dní.